Whisky in Brugge ?

Het is onze droom om de distillerij open te zetten voor het publiek.  Eind december zou dit moeten mogelijk worden als de stad er mee akkoord gaat.  

 

De distillerij zal op zaterdag en zondag open zijn voor bezoek, een drankje en een stukje gebak of taart.  

 

Het adres is net buiten de Brugse stadsring in de Astridlaan 166 te Assebroek.  Dit is gemakkelijk te bereiken met de bus 60,61 en 62.  We hebben parking voor de deur en in de straat.  Ook per fiets gemakkelijk te bereiken en er zijn fietsrekken voorzien. 

 

Sinds Thibaut zo’n 7 jaar geleden door zijn vader en een vriend (uit Ierland) in contact kwam met het Schotse vocht  tot nu is er veel gebeurd.  Na de bespreking van de boekhouding van die vriend werd er al eens een glaasje gedronken.  Op een avond kwam er een fles whisky met wilde honing op tafel.  Thibaut werd door zijn moeder gestuurd om zijn vader te halen.  Het was reeds heel laat en de volgende dag was het een werkdag.  Maar die fles was nog lang niet leeg en Thibaut bleek dat wel lekker te vinden.  Drie maanden later kwam een speciale fles Springbank op tafel bij de volgende kwartaal afsluiting en Thibaut was verkocht.  Die fles wordt zorgvuldig bewaard.  Op een 5 cl na werd deze whisky die avond leeg gedronken.  Gelukkig was het niet ver naar huis want met zijn bijna 60% alcohol  kwam die wel binnen. 

 

Daarna wou Thibaut alles weten wat er te weten is over whisky.  Hij verdiepte zich er een 2 tal jaar in en kocht met zijn drinkgeld 100den flessen.  Zo leerde hij de smaken kennen en deed hij veel kennis op.  Toen we zo’n 5 jaar geleden een brasserie – koffiehuis openden hebben we al deze flessen geïntegreerd en er ook een whiskybar van gemaakt.  Het was de bedoeling om van de whisky een beleving te maken.  Dus heeft Thibaut uitleg over de geur, de smaak en de herkomst bij ieder glas.  Al vlug werd Thibaut ook meer en meer gevraagd op tastings om die te begeleiden en op whisky beurzen.    Zo’n jonge gast die met zoveel passie spreekt, valt onmiddellijk op. 

 

Het waren de mensen zelf die vroegen waarom we zelf geen whisky zouden gaan maken…  Dat leek ons inderdaad de volgende stap en we begonnen met de aanvragen.  Het duurde bijna 1 jaar voor we konden beginnen.   Na 6 maanden rijpen konden de whisky liefhebbers ons product voor het eerst proeven.  De smaak sloeg onmiddellijk aan en toen wisten we dat we goed bezig waren.  Tot op vandaag verkopen alle flessen in record tijd uit.   Dat hadden we nooit verwacht of gehoopt.  Nu hebben we zelfs fan’s !