Onze ROGIA ...  

Als we uitbrengen onder de naam Rogia is het altijd small batch en cask strenght.  Rogia is high end premium en er is meestal een hoekje af.  We gaan het niet houden bij de veel voorkomende casks.  Zo gebruikten we reeds icewine casks en er volgen nog meer verrrassingen...

Een overzicht van wat we reeds zelf hebben uitgebracht onder de naam Rogia.  Deze zijn allemaal uitverkocht binnen het uur nadat we aankondigden.  

 

Young malt port finish 50 cl, 65,50% vol

Speciaal gemaakt voor het Zuid West Vlaams Whisky festival te Waregem.  Dit is geen officiële uitgave maar een duty paid sample.  Zeer beperkte oplage van 14 flessen.  De oorspronkelijke prijs was 80 euro in 2020.  We hadden een vatje van 10 liter porto en hebben daar 6 maand oude spirit opgelegd voor enige tijd.  

Rogia, first official release

De eerste officiele uitgave was een 1 jaar oude spirit gefinished op een klein rood Merlot  vat.  Cask strenght 64% Vol waarvan er slechts 39 flessen werden gebotteld .  Kwam uit 27 juni 2020 voor 70 euro en bij iedere fles zat een sample flesje.  Smaak : rode vruchten, kers, vanille, eik.  Sommigen proefden ook peper en dames proefden ook pruim en peer in de afdronk.

Rogia, experiment A

Gemaakt voor festival in Lichtervelde maar gezien dit festival niet door ging  werd  deze gebotteld.   Deze spirit heeft in 4 vaten gelegen :   Bourbon, rode wijn, rum en madeira casks.    Uitgebracht op 67%  vol en 1 jaar op bourbon 50 liter, dan op rode wijn vat, erna op rum vat en tenslote in een madeira vat.    Kwam uit aan 85 euro. 

Rogia, Distillery exclusive Bourbon cask

1 jaar oude spirit, gefinished op een small batch first fill French oak.  Overvloedige vanille smaak en lichte toets van koffie.  Was alleen te verkrijgen in de zaak voor 55 euro.  

Rogia, Distillery exclusive PX sherry cask

1 jaar oude spirit gefinished op een small batch first fill PX sherry cask.  Zeer intense en zoete smaak.  Was alleen te krijgen in de zaak aan 98 euro.

Rogia Moscatel finish

Deze spirit is 14 maand oud en is gefinished op first fill moscatel vat voor 75 euro.

Neus : Zacht en zoet, witte druiven, perziek en een lichte mokkatoets

Body : zeer fruitig met als hoogtoon perziek en citroenschil, honing

Finish : nu komt de alcohol door met veel zoetheid en mokka en kaneel om af te ronden.  Blijft redelijk lang hangen.

Andere releases

Rogia, First fill malt cask door Buds and barrels 2020

Rogia, Icewine cask door Buds and barrels en Whisky van België 2021 

Rogia, experiment C

Cask strenght natuurlijk en meteen ook allerlaatste Rogia spirit die ooit zal uitkomen.  

Neus : Zacht en zoet, caramel en een lichte mokkatoets

Body : zoet met een hint van caramel, bruine suiker, iets bloemig, rhum en honing

Finish : Zoetheid en mokka en terug die rhum toets om af te ronden.  Blijft  lang hangen en er blijft een zeer aangename nasmaak hangen.

Rogia Tawny Port

Kwam uit op 11 december 2022 en was zeer snel uitverkocht.  Dit is de eerste Rogia Whisky die op de markt kwam.  De porto is zeer aanwezig en dit maakt dit deze tot een van de beste Rogia's die gemaakt werd.

PX Sherry Barista's secret

First fill PX sherry vat dat werd verkocht in delen van 2 liter door Barista's Secret.  De personen die een deel kochten kregen een zeer exclusief attest en een sample flesje van de spirit op dit moment.  Kwam uit januari 2023